ת"א
בית משפט השלום ראשון לציון
|
6016-08-10
30/03/2011
|
בפני השופט:
שלומית יעקובוביץ
|
- נגד - |
התובע:
שלי רחל קסלר
|
הנתבע:
כלל חברה לביטוח בע"מ
|
|
החלטה
1.מונחת בפני בקשת התובעת למינוי מומחה בתחום האורטופדי.
הנתבעת מתנגדת מהטעמים המבוארים בדבריה לעיל.
2.לאחר שנתתי דעתי לחומר הרפואי שהוצג ולטיעוני הצדדים באתי לכלל דעה כי קיימת ראשית ראיה ולו דחוקה לצורך במינוי מומחה בתחום המבוקש.
3.לפיכך, מורה אני על מינויו של ד"ר ניסים אוחנה סודרי כמומחה רפואי בתחום האורטופדי (להלן:"המומחה").
4.המומחה מתבקש לבדוק את התובעת ולעיין בחומר הרפואי שיועבר על ידי באי כוח הצדדים ולקבוע אם נותרה לתובעת נכות זמנית ו/או צמיתה, לרבות שיעורה בעקבות תאונת הדרכים מיום 17/08/08 וכתוצאה ממנה.
5.באי כוח הצדדים ימציאו למומחה את כל המסמכים הרפואיים המצויים תחת ידם הנוגעים לטיפול הרפואי שניתן לתובעת ולבדיקות שנבדקה לצורך אותו טיפול, למעט חוות דעת רפואיות, זאת בתוך 30 יום מהיום.
העתק מכל פנייה למומחה ישלח לצד שכנגד.
6.בשכר טרחת המומחה תישא התובעת, זאת משסבורה אני כי ראוי ונכון היה להעמיד תביעתה זו לפיצוי יחד עם תביעה אחרת נוספת שהתבררה ובמסגרתה מונה מומחה רפואי.
שכ"ט המומחה ישולם ישירות על פי חשבונית שתומצא על ידי המומחה לביהמ"ש.
התובעת תפקיד בתוך 21 יום בקופת בית המשפט סך של 5,000 ₪ בצירוף מע"מ להבטחת תשלום שכ"ט המומחה.
ההפקדה תהווה תנאי לכניסת המינוי לתוקף.
7.המומחה מתבקש ליתן חוות דעתו בתוך 60 יום בכפוף לתשלום שכר טרחתו ולהעביר עותק הימנה לבית המשפט ולבאי כוח הצדדים.
8.על מינויו זה תחולנה הוראות חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל"ה - 1975 ותקנות פיצויים לנפגעי תאונות דרכים (מומחים), התשמ"ז - 1986.
המזכירות תשלח עותק ההחלטה וכתב מינוי למומחה.
9.עם קבלת חוות דעת המומחה יגישו הצדדים תחשיבי נזק.
התובעת בתוך 21 יום מקבלת חוות הדעת והנתבעת תוך 21 יום לאחר מכן.
הצדדים יצרפו לתחשיב הנזק כל מסמך עליו מבקשים הם לסמוך.
10.נקבע לתזכורת פנימית ליום 17/7/11.
ניתנה והודעה היום כ"ד אדר ב תשע"א, 30/03/2011 במעמד הנוכחים.